BewonersInitiatieven

Bewonersinitiatieven kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de vitaliteit en de leefbaarheid van de wijk.
Buurtspelen

Buitenactiviteiten voor kinderen

Deze website is gemaakt voor jong en oud om leuke activiteiten buitenshuis te doen.  Wij hopen dat dit initiatief wordt gevolgd door andere buurten, zodat er in elke buurt van de wijk Tolberg buurtspelen zijn.  

 

Dit initiatief kost geen geld, maar wel tijd, energie en creativiteit.  Heb jij interesse? Doe dan mee!

 

Mocht je een leuke speurtocht hebben voor jouw buurt, dan kun je zelf een website maken waar ook anderen op aan kunnen sluiten. Of ben jij een betrokken buurtbewoner die een dergelijke gratis site kan maken (super simpel) meld je dan aan.

HondenSpeelPlaats (HPS) Tolberg

Plezier voor mens en dier

HSP Tolberg is, in de wijk Tolberg, het eerste initiatief voor een omheinde losloopplek waar honden naar hartenlust kunnen rennen en dollen zonder  dat andere mensen daar last van hebben.

 

Initiatiefnemer Cor Gabriëls en een team van 9 vrijwilligers nemen het beheer voor hun rekening (het terrein  is in bruikleen van de gemeente). Omwonenden, maar ook hondenbaasjes uit andere wijken en zelfs dorpen weten de HSP Tolberg te vinden en er zijn  dan ook met regelmaat voldoende speelkameraadjes voor uw hond(en) te vinden.

DE-Toltuin

Een educatif speelpark vol eetbaar groen

DE-Toltuin is een educatief speelpark vol met eetbaar groen in de wijk Tolberg. Hieronder staat een toelichting over wie we zijn, wat we doen en wat we willen.

 

Hoe is DE-Toltuin ontstaan?

Buurtbewoners, basisscholen, BSO en gemeente Roosendaal hebben de handen ineen geslagen voor een buurtproject in Roosendaal waar alle betrokkenen heel trots op zijn: een braakliggend terrein in de wijk Tolberg is omgetoverd tot een prachtige ontmoetingsplek voor groot en klein. 

Wist u dat u als bewoner een financiële bijdrage kunt vragen voor uw eigen initiatief voor de wijk of voor uw eigen buurt? Bewonersinitiatieven die een bijdrage leveren aan de vitaliteit of de leefbaarheid van de wijk kunnen namelijk worden ondersteund door een zogenaamde voucher, ter waarde van maximaal €500,-.